Woensdag 11 januari 2017 de laatste K.C.C.O. filmprojectie in ons lokaal.

Een film van  Daniel De Vos/Jeannette Mortier en drie films van Jef Demarcke.

Beide cineasten werden door voorzitter Julien Loncke met een leuke fles in de "bloemetjes" gezet.

Banket van 14 januari 2017

Woensdag 25 januari 2017 : Foto & Film Pierre Decru - J.P. Devolder

Uitverkoop KCCO 25 01 2017K.C.C.O. De laatste projectie...  PIERRE DECRU · WOENSDAG 11 JANUARI 2017 Foto's

Wat doen hardnekkige, overblijvende species van een uitstervende soort wanneer hun creativiteit is opgedroogd?

Het ziet er naar uit dat zij hun films, hun zelf gekweekte, intussen grijsgedraaide dinosaurussen zullen blijven afspelen tot iemand de moed heeft de stekker uit te trekken. Met alle respect voor het imposante Jura-gedierte, maar daar zijn wij nu wel toe gekomen … En Jawel, het gaat hier over ons aller zorgenkind de “Film”, item dat nu letterlijk het kind van de rekening is te worden …  Hadden enkele oud-leden er niet zo vroeg er de brui aan gegeven, dan hadden wij nog een spetterend feestje kunnen bouwen ter gelegenheid van   7 decennia filmclub. 

Gesticht in 1947 onder de benaming Ciné Club Oostende, en na 50 jaar een Koninklijke titel erbij, vergaderde onze vereniging tot voor kort elke woensdagavond om ons filmwerk te tonen, te laten beoordelen, instructies te krijgen of te geven bij het monteren van een film of raadgeving bij gebruik van apparatuur. Vriendschappen voor het leven werden gesmeed op de onderlinge clubwedstrijden, de provinciale, de nationale wedstrijden en de internationale festivals. 

70 Jaar ploeteren met het “bewegende beeld” heeft onze vereniging K.C.C.O. veel enthousiasme en amusement bezorgd maar soms ook veel frustratie, ongeplande aankopen of deadlines die gehaald werden met de hakken over de wedstrijdsloot. Want, met onze toestelletjes liep niet altijd alles van een leien dakje - maar het waren wonderlijke apparaatjes; je kon er de tijd mee vastleggen. Het meest positieve eraan was dan weer de lokale en veelal universele kennismaking en vriendschap onder soortgenoten en het verkennen van onze omgeving, steden, landen, continenten, volkeren, dierensoorten, kunst en/of natuur. Tjonge, wat hebben wij geduld moeten opbrengen met montages, speuren naar passende teksten en muziek … maar wat hebben wij genoten van al die kunstwerkjes. 

Dit ter zijde; Vanavond, 11 januari 2017 om 20 uur in de zaal Beethoven van het hotel Royal Astrid, Wellingtonstraat 1, leggen 2 fervente amateur cineasten hun laatste filmloodjes. 

Een laatste K.C.C.O. Filmfestival, waar vier afgewerkte semi-professionele  documentaire films voor de laatste keer het doek zullen vullen. 

Daarna zal het K.C.C.O.  filmdoek ... niet vallen, maar opgerold worden. En de stekker - die gaat er uit - definitief.